Rik Looijen | Techreviews by ikbenrik.nl
blog, rik, reclame, marketing, creatieve, creative, schrijven, student, copywriting, student
528
post-template-default,single,single-post,postid-528,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ik ben verslaafd aan gadgets…

Van kleins af aan heb ik een fascinatie voor wat heet Consumer Electronics. Zodra de folders op de mat vielen keek ik als eerste naar de folders van de BCC & Expert (Mediamarkt bestond toen nog niet).

Vrijwel altijd zag ik een gadget die ik moest hebben. Helaas (of gelukkig) had ik het geld er natuurlijk bijna nooit voor en bleef het dus bij staren naar de plaatjes.
Later, met de komst van YouTube, veranderde het staren in folders naar het kijken van product reviews. Stiekem was ik behoorlijk jaloers op die, een tikkeltje geeky, mannen die op de een of andere manier altijd maar alle nieuwste telefoons, computers, camera’s, televisies, koptelefoons en accesoires hadden. Hoe kwamen ze aan al dat geld?

Toen ik vrij snel daarna leerde dat ze die spullen gratis toegestuurd kregen door winkels en fabrikanten viel ik van die eerste verbazing in een nog grotere…


Mijn gadgetverslaving
Vandaag de dag kan ik nog steeds, zeker als ik brak ben, uren spenderen aan het kijken naar de laatste keynote van fabrikant X of reviews op YouTube. Waar ik normaal de spanningsboog van een kleuter van 3 heb ben ik in staat om een halve middag de specs van twee smartphones, die ik waarschijnlijk überhaupt nooit zal kopen, op alle mogelijke manieren met elkaar te vergelijken.

Ineens was daar een vriendelijke medewerker van Gearbest die vroeg het mij niet wat leek om reviews te gaan schrijven op verschillende kanalen


Rik x Gearbest
Na een gesprek van een paar uur via Skype was de kogel door de kerk. Vanaf nu heb ik een officiële samenwerking met Gearbest waardoor ik praktisch alle smartphones, laptops, drones, tablets en andere gadgets tot mijn beschikking heb om te testen. Hoe vet is dat?!

Binnen een week of 2 zal mijn eerste review online staan. De producten mag ik zelf uitkiezen, dus misschien heb jij nog een apparaat waarover je twijfelt om te kopen? Let me know!


De eerste review

Wat ik als eerste ga testen weet ik nog niet. Op dit moment neig ik naar een smartphone van fabrikant XiaoMi. Die telefoons lopen qua design ongeveer een jaar voor op Apple en hebben specs die vergelijkbaar zijn met de topmodellen van Samsung.

Dat allemaal voor de helft van het geld. Te mooi om waar te zijn zou je zeggen toch? We gaan het zien…

No Comments

Post a Comment